خلاصه مباحث مطرح شده در رابطه با احیاء جهادسازندگی در همایش مجازی انجمن بهره وری ایران
جناب آقای دکتر امانپور عضو شورای مرکزی و مدیرعامل کانون جهادگران در تاریخ 1400/7/18 در همایش مجازی انجمن بهره وری ایران شرکت و سخنرانی کردند که 14 محور مهم آن بصورت خلاصه به شرح ذیل می باشد.

خلاصه مباحث مطرح شده در رابطه با احیاء جهادسازندگی در همایش مجازی انجمن بهرهوری ایران
مورخ 18/07/1400 توسط آقای امانپور
1- نهاد مقدس جهادسازندگی در بستر مطالبات همه جانبه مردم مستضعف روستائی برای آبادانی و پیشرفت و با ارائه یک برنامه نوآورانه از سوی انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاهها به حضرت امام خمینی(ره) و پرچمداری ایشان در تاسیس و حمایت قاطع از فعالیت جهادسازندگی ایجاد گردید.
2- پیشکسوتان جهادگر که خود را فرزندان امام خمینی میدانستند فعالیت خود را خالصانه، عالمانه فراجناحی، خستگیناپذیر، همه جانبه در خدمت به مردم و برای تعالی آنها به انجام رسانیدند.
3- طی 22 سال خدمت توانستند محرومیت مناطق روستائی را به بهرهمندی تبدیل کنند. در تولید و خودکفائی در امور دام و شیلات و آبزیان واردات به تولید و صادرات تبدیل شد و در حوزه منابع طبیعی خالق فناوری آبخیزداری و آبخوانداری شده و در عرصه علم و فناوری و آموزش و بهرهوری نیروی انسانی پایهگذار جهادعلمی شوند.
4- جهادگران موفقیت خود را مرهون نهادسازی و ساختارسازی در جهت ایجاد همافزائی و توانمندسازی و مشارکت روستائیان و دستاندرکاران و همچنین در توجه محوری به جهادعلمی با ایجاد صلاحیت حرفهای در جهادگران و بهرهگیری از دستاوردهای علمی و فناوری روزآمد میدانند.
5- اگرچه عمر پربرکت جهادسازندگی 22 سال بود اما توانستند بنیانگذار مکتب توسعهای جدید باعنوان مدیریت جهادی متکی به جهادعلمی بشوند. آنها پرچمدار توسعه ملی و منطقهای با مشارکت همهجانبه مردم بودهاند و توان ساختارسازی برای تمدنسازی داشتهاند.
6- نخبگان سیاسی و احزاب و گروهها هر یک با روحیه تمامیتخواهی به دنبال تملک نقشآفرینی جهاد و یا حذف آن با توجه به تاثیرگذاری عمده سیاسی اجتماعی که کسب کرده بود برآمدند که نهایتاً در یک فرایند تجمیع ساختارهای حکمرانی این نهاد مقدس حذف و از قابلیتهای تاثیرگذار خود بازماند.
7- با گذشت 42 سال از انقلاب اسلامی فرهیختگان و نخبگان سیاسی علیرغم بنیانگذاری ساختارهای بسیار متنوع و فراوان دولتی و غیردولتی، نیکوکاری و غیر آن نتوانستهاند جای خالی جهادسازندگی را در فرایند توسعه ملی تمدنساز پرکنند و امروز بیش از گذشته به چنین نهاد و رویکرد مدیریتی برای آبادانی و شکوفائی تمدنساز نیاز است.
8- احیاء جهادسازندگی اگر ملعبه دست جناحهای حاکمیتی و جریانهای سیاسی شود منجر به دستاورد عمدهای نمیشود و مجبور میشوند مجدداً آنرا محدود کنند. درحالی که ظرفیت اجتماعی برای فعالیت جهادگرانه با مشارکت مردم و جوانان و فناوریهای سخت و نرم قابل استفاده صدها برابر اوایل انقلاب است و اگر به درستی بکار گرفته شود حتماً تحولآفرین و تمدنساز خواهد بود.
9- درصورتی که این ساختار نهادی با فرمان رهبری و با حکم ایشان و با حمایت ایشان و فرمانی برای تمکین و همکاری و مشارکت همه دستاندرکاران فعالیتهای عمران و توسعه روستائی و همچنین مروج فرهنگ و مدیریت جهادی باشد میتواند موفق شود و در صورتی که به هر دلیل ساختارسازی زیر نظر مستقیم رهبری صلاح نباشد یک معاونت ویژه رئیس جمهور که بصورت موکد مورد حمایت رهبری باشد باید مامور ایجاد این نهاد باشد.
10- بر همه نخبگان و فرهیختگان و دستاندرکاران امور حاکمیتی کشور فرض است که از فرصت پیش آمده و ابراز تمایل رهبر انقلاب اسلامی برای احیاء جهادسازندگی استقبال کنند و با پرهیز از فرصتطلبی و تمامیتخواهی برای همافزائی و هماهنگی و همراهی با این نهضت به رسالت اجتماعی و انقلابی خود عمل کنند.
11- بطور طبیعی و در مسیر تحقق فرمان امام علی (ع) که فرمودند فرزند زمان خویش باش جهادسازندگی احیاء شده نمیتواند به ساختارها و رویکردهای سنتی 42 سال قبل اکتفاء کند بلکه باید متکی به فناوریهای سخت و نرم روزآمد هوشمندامکان بکارگیری همه ظرفیتهای تمدنساز کشور را برای عمران و آبادی مناطق روستائی، تولید و اشتغال و بسترسازی برای تمدنسازی بکارگیرد.
12- اگر جهادسازندگی احیاء هم نشود و جامعه فرهیختگان و نخبگان در احیاء ان همراهی نکنند و این فرصت طلائی بهشایستگی استفاده نشود فرهنگ و مدیریت جهادی همچنان زنده و همچنان قابل پیادهسازی است. بر کلیه نیروهای انقلابی آرمانخواه فرض است که به هر میزان و در هر موضوع و هر جایگاه به دنبال پیادهسازی و جریانسازی و احیاء مدیریت جهادی متکی به جهاد علمی باشند. فراموش نکنیم که آرم جهادسازندگی مزین به آیه شریفه قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى بود و همه باور داریم که پیمان امیدبخش خداوند در آیه وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا همچنان پابرجا و یاری کننده جهادگران است.
13- مطرح شدن موضوع احیا جهادسازندگی و تمایل رهبر معظم نظام به این امر و پرچمداری ریاست جمهوری در این خصوص یک آزمون ملی برای جهادگران نیز هست آزمونی که درآن کلیه اقشار از جوان تا پیشکسوت یکپارچه و متحد خواهان احیاء جهادسازندگی و آماده همراهی و همکاری باشند. تفرقه، عدم وحدت، تکروی و یا هر اقدام دیگر که با ماهیت روزآمد مدیریت جهادی که همافزائی و توانمندسازی است لطمه بزرگی به تحقق این آرمان خواهد بود.
14- در سایه وحدت و یکپارچگی جهادگران و با ابلاغ شروع بکار این نهاد تهیه برنامه کارآمد و روزآمد و همکاری و بهکارگیری شایستهترینها و موثرترینها و حفظ اتحاد یکپارچگی در انتخاب مدیریت این نهاد میتواند به اثر بخش نمودن این نهادسازی یاری رساند.