منشور کانون
خلاصه...ا درود بی پایان به روان پاک و مطهر امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ 27 خردادماه 1358 شجره طیبه جهاد سازندگی را غرس و فرزندان جهادی آن حضرت با تکیه بر ایمان و تقوا ، با الهام از آیه قل انما اعظکم بواحده ان تقو موالله و با شعار همه با هم جهاد سازندگی با خدمتی صادقانه توانستند با مشارکت صمیمانه مردم، در یاری رساندن به مناطق روستائی و عشایری در رفع فقر و محرومیت و عمران وتوسعه روستاها و همچنین ایجاد حماسه های بی نظیر ایثاروشهادت توسط سنگر سازان بی سنگر در جبهه های حق علیه باطل، فرهنگی را در خدمت به نظام و مردم خلق کردند که فرهنگ جهادی نام گرفت.
شرح
بسمه تعالی
منشور کانون جهادگران جهاد سازندگی
با درود بی پایان به روان پاک و مطهر امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ 27 خردادماه 1358 شجره طیبه جهاد سازندگی را غرس و فرزندان جهادی آن حضرت با تکیه بر ایمان و تقوا ، با الهام از آیه قل انما اعظکم بواحده ان تقو موالله و با شعار همه با هم جهاد سازندگی با خدمتی صادقانه توانستند با مشارکت صمیمانه مردم، در یاری رساندن به مناطق روستائی و عشایری در رفع فقر و محرومیت و عمران وتوسعه روستاها و همچنین ایجاد حماسه های بی نظیر ایثاروشهادت توسط سنگر سازان بی سنگر در جبهه های حق علیه باطل، فرهنگی را در خدمت به نظام و مردم خلق کردند که فرهنگ جهادی نام گرفت.
اعضاء با اعتقاد به اینکه کانون جهادگران جهاد سازندگی در راستای پاسداری از ارزشهای متعالی فرهنگ جهادی و تلاش درجهت گسترش آن، مفاد این منشور را بعنوان شرافت جهادی و میثاقی الهی و اخلاقی پذیرفته و کلیه اعضاء کانون، خود را متعهد به رعایت اصول این منشور می دانند.
1- اعضائ کانون با اعتقاد به نظارت و مراقبت دائمی خداوند بر انسانها، ایستادگی در برابر هواهای نفسانی را جهاد اکبر دانسته و همواره تزکیه و خود سازی را مقدم بر سایر امور در زندگی می دانند.
2-اعضای کانون همواره به آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وفادار و از هر گونه کوششی در راه پیشبرد اهداف عالیه آن در پرتو اندیشه های رهبر کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری دریغ نخواهند داشت .
3- اعضای کانون همواره به اصل ولایت فقیه بعنوان ستون اصلی نظام اعتقاد راسخ داشته و تبعیت از ولی امر در زمان غیب امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف را تبعیت از آن حضرت ، و مایه عزت و انسجام و سر بلندی امت اسلامی می دانند.
4- اعضاء کانون با اعتقاد و التزام به خط مشی و اصولی که معمار بزرگ جهاد سازندگی فراروی فرزندان جهادی قرار داده اند. در راستای استواری پایه های اسلام ناب محمدی (ص) همواره دشمن ظالم و یاور مظلوم بوده و علیه فقر، تنگدستی، رذالت و ذلت تلاش و پیکار نموده و در جنگ فقر و غنا و گذر از صخره های نه شرقی نه غربی جهادمقدس خویش را ادامه می دهند.
5-اعضاء با اعتقاد به اینکه کانون جهادگران جهاد سازندگی تشکلی غیر سیاسی ، غیر دولتی و غیر انتفاعی می باشد،خودرا موظف به رعایت ویژگیهای ساختاری کانون می دانند.
6- اعضاء در پاسداری از ارزشهای اسلامی و فرهنگ جهادی که نشأت گرفته از ایمان ، تقوا ، ایثار ، ولایت مداری ، عدالتخواهی، مردم گرائی ، نوآوری، پویائی، خود باوری ، صداقت ، امانتداری والگوگیری ازشهدا و جانبازان است پای بند بوده ودر جهت نهادینه نمودن آنها در جامعه تلاش می نمایند.
7- اعضاء با تلقی عبادت از کار ، در انجام وظائف خود ، رعایت وجدان کاری ، انضباط ، عدالت ، انصاف ، ارزش آفرینی ،رفتار متواضعانه صمیمی و احترام آمیز با مردم به ویژه خانواده معظم شهدا ، جانبازان و ایثارگران را سرلوحه کار خود قرار داده واز هرگونه اقدام خلاف رضای خداوند و مصالح مردم خود داری می نمایند.
8- اعضاء کانون همواره در کلیه امور مرتبط ، پذیرا، جویا و ارائه کننده نقدهای صادقانه بوده ، خطاها را پذیرفته و در اصلاح آنها می کوشند و اعتبار شایسته برای نقش و جایگاه دیگران قائل می باشند.
9- اعضاء تلاش می کنند با الهام از مکتب حیاتبخش اسلام در قالب مسئولیت پذیری و مدیریت جهادی با بهره مندی از اصول تفکر ، تدبیر ، خلاقیت و مشورت همراه با مشارکت پذیری ، جامع نگری و آینده نگری و حرمت و جایگاه نیروی انسانی بعنوان اصلی ترین سرمایه با برنامه ریزی ، سازماندهی و نظارت هدفمند، با حداقل هزینه ، حداکثر بهره وری را برای خدمت صادقانه به مردم رقم می زنند.
10- اعضاء با عنایت به اهمیت خانواده و فرزندان ، در رعایت حقوق آنان و بکارگیری ابزارهای تربیتی مناسب نسبت به این وظیفه اسلامی مهم اهتمام ورزیده و با توجه به نقش تعیین کننده جوانان با ایجاد جریانهای نیرومند فرهنگی برای تربیت نیروهای کارآمد برای آینده کشور، حداکثر تلاش خود را در انتقال فرهنگ و مدیریت جهادی به جوانان و گسترش فعالیت های جهادی برای جوانان معطوف می دارند.
11- اعضاء در فرایند توسعه همه جانبه و پایدار کشور و تحقق اهداف عالیه نظام و پیشرفت جامعه اسلامی از هر کوششی دریغ نورزیده و در صورت نیاز به تجربه و تخصص آنان حداکثر توان و تلاش خود را بکار می گیرند.
12 - اعضاء با اعتقاد به ضرورت توسعه علم و دانش ، در ارائه دیدگاههای جدید ، طرحهای موثر و کارآمد و پشتیبانی از اندیشه های نو در فرایند توسعه و نهاد سازی کشور کوشا بوده و به اصل یادگیری مستمر و روزآمد نمودن دانش خود و بهره گیری از فناوریهای نوین همت میگمارند.